Jadłospis

 

Obowiązuje od 22.04.2024 r. do 26.04.2024r.

Zakładamy możliwość zmian w trakcie realizacji

 

 Data

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

Poniedziałek

22.04.2024

Bułka graham  graham z masłem (1,7)

pasztet śniadaniowy, schab z pieca

kolorowe warzywa 

kakao naturalne na mleku (1,7)

owoc 

 Zupa z soczewicy (200 - 400g.) -(9),

pizza margerhita (1,3,7)

warzywa - słupki

kompot owocowy

owoc

Pieczywo słonecznik z masłem (1,7)

polędwica sopocka

mix warzyw

 

 

Wtorek

23.04.2024

Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi (1,7)

pieczywo pszenno-żytnie z masłem - (1,7)

twarożek wiosenny (7)

papryka - paski

owoc

 Zupa ogórkowa  (200 - 400g) - (7,9) 

filet rybny z miruny w warzywach (1,3)

ziemniaki z wody

kompot owocowy

owoc

Chałka drożdżowa (1,3,7)

kisiel truskawkowy (1)

 

 Środa 

24.04.2024 

Bułka wieloziarnista z masłem (1,7)

filet zapiekany z kurczaka

mix warzyw

kakao naturalne  na mleku (1,7)

 

 Krem z zielonego groszku z grzanką czosnkową  (200 - 400g) - (1,9) 

pieczeń w sosie (1,3)

kasza gryczana na sypko (1)

marchewka z groszkiem oprószana (1)

kompot owocowy

owoc

Pieczywo helios z masłem (1,7)

szynka włoska

warzywa kolorowe

herbata miętowa

 

 

Czwartek

25.04.2024

 

Pieczywo razowe  z masłem (1,7)

szynka tradycyjna

serek topiony (7)

 warzywa kolorowe

ciepłe mleko (7)

Rosół z makaronem  (200-400g) – (1,9)

podudzie kurczaka pieczone w ziołach

ziemniaki z wody z koperkiem

surówka z czerwonej kapusty

kompot owocowy 

owoc

 

Kefir naturalny (7)

chrupki kukurydziane

piątek

26.04.2024

 

Zupa mleczna z płatkami gryczanymi (7)

pieczywo mieszane z masłem (1,7)

pasta jajeczna ze szczypiorkiem   (1,37)

 ogórek kiszony

owoc

 

 

Zupa brokułowa (200 - 400g) - (7,9),

 makaron z pesto bazyliowym, pomidorami i indykiem  (1,3,4)

kompot owocowy 

owoc

Rogal z masłem (1,7) 

frużelina wiśniowa (1)

herbata czarna z miętą

 

 

 

 

 

Zgodnie z informacją od producenta mogą zawierać śladowe ilości ; glutenu, mleka, jaj, soi, selera, gorczycy .Do przygotowania posiłków używamy następujących przypraw: pieprzu czarnego, majeranku, kminku, papryki słodkiej , bazylii, oregano, soli o obniżonej zawartości sodu, tymianek, czosnek niedźwiedzi i świeży.

Herbata podawana do posiłków: owocowa, miętowa, rumiankowa, czarna.
Na życzenie dziecka woda do picia dostępna jest w ciągu całego dnia.
Dżemy, biszkopty i inne ciastka zawierają znikomą ilość cukru
.  Ciasta z własnego wypieku.

 

 

Oznaczenia alergenów występujących w posiłkach:

1 - Zboża zawierające gluten;

2 - Skorupiaki i produkty pochodne;

3  - Jaja i produkty pochodne;

4 - Ryby i produkty pochodne;

5 - Orzeszki ziemne (arachidowe);

6 - Soja i produkty pochodne;

7 - Mleko i produkty pochodne;

8 – Orzechy;

9 - Seler i produkty pochodne;

10 - Gorczyca i produkty pochodne;

11 - Nasiona sezamu i produkty pochodne;

12 -  Dwutlenek siarki;

13 – Łubin

14 – Mięczaki

Copyright © 2024. RK Rights Reserved.